Izdelava ravne strehe je opravilo za prave mojstre!

Izdelava ravnih streh

Med vsemi gradbenimi opravili je izdelava ravne strehe gotovo med zahtevnejšimi. Zato je pametno nalogo zaupati strokovnjakom, ki se s tem že dolgo ukvarjajo. Poleg tega je treba pozabiti na varčevanje – za izdelavo ravne strehe cena odraža kakovost, kakovost pa pomeni dolgoročno vzdržljivost strehe in zadovoljstvo pri uporabi objekta. Naj bo izdelava strehe torej opravljena tako, kot mora biti. Še posebej, če se načrtuje kakšna zahtevnejša različica, na primer zelena streha, izdelava ne dopušča niti najmanjšega prostora za napake!


Izdelava ravne strehe – cena je sorazmerna s kakovostjo!

Jasno je, da je pri izdelavi ravne strehe cena sorazmerna s kakovostjo, kot to velja pri praktično vseh drugih gradbenih opravilih in tudi sicer. A v tem primeru je vložek še toliko večji. Če nas na cedilu pustijo na primer žlebovi, jih lahko enostavno popravimo ali zamenjamo, streha pa terja nekaj več pozornosti. Cena za izdelavo strehe je seveda odvisna od mnogih dejavnikov in je v končni fazi lahko zelo raznolika. Izdelava zelene strehe je na primer bistveno dražja od izdelave preprostega nadstreška, razlika pa so seveda tudi med različnimi materiali in sistemi, ki se pri izdelavi uporabljajo. V končni fazi pa so razlike tudi med posameznimi izvajalci tovrstnih gradbenih storitev. Izkušeni mojstri bodo za svoje storitve računali nekoliko več, saj razumejo, da je kakovost ključnega pomena pri izdelavi ravne strehe, cena pa mora temu slediti, ne pa obratno. Za zahtevnejše izvedbe, kot je na primer zelena streha, izdelave sploh ne moremo zaupati cenejšim izvajalcem, saj ti nimajo izkušenj s tako kompleksnimi opravili.


Izdelava ravne strehe v zahtevnejših izvedbah

Izdelava ravnih streh cena

Izbira odličnega izvajalca je še posebej pomembna pri večjih projektih oziroma tam, kjer se načrtujejo zahtevnejše izvedbe ravne strehe. Večkrat omenjeni primer je izdelava zelene strehe, ki je posebej velik izziv – že sama ravna streha zahteva veliko pozornosti in načrtovanja, zelena streha pa pomeni še toliko več dela z načrtovanjem odvodnih sistemov, treba je upoštevati zahteve po dodatni nosilnosti, poleg tega pa ne smemo pozabiti še na izolacijo in druge pomembne sisteme strehe. Seveda niso nič manj ključnega pomena detajli, ki pravzaprav odločajo o tem, kako dobro se bo streha obnesla na dolgi rok. Že majhne napake v izvedbi so lahko usodne – puščanje vode, pomanjkljiva izolacija, obraba materialov … Kaj lahko se zgodi, da bo obnova ravne strehe potrebna še preden se lepo navadite na novo streho.

Povpraševanje