Hidroizolacija temeljev in drugih delov stavbe je nujno potrebna

Hidroizolacija je nekaj, na kar pri gradnji hiše ali kakšnega drugega objekta nikakor ne bi smeli pozabiti. Sanacija stavb po vdoru vode je namreč lahko zelo težavna in resnično draga. Res pa je, da tovrstna zaščita ni potrebna na čisto vsakem delčku hiše. Stavba mora namreč tudi dihati in prepuščati vlago, ki se sprošča, na primer med kuhanjem ali sušenjem perila.

Posledično je izjemnega pomena, da poskrbite za kakovostno hidroizolacijo. V kolikor v tem niste resnično podkovani je bolje, da jo prepustite strokovnjakom. Pri tem vam zagotovo lahko pomagamo v podjetju Šircelj. Imamo namreč izjemno veliko izkušenj, se dodatno izobražujemo in uporabljamo najbolj kakovostne materiale.

Hidroizolacija

Hidroizolacija temeljev ščiti pred vdorom meteornih voda

Zelo pomembno je, da poskrbite za učinkovito hidroizolacijo temeljev. Ta je namreč potrebna predvsem zato, da prepreči vdor meteornih voda v vaš dom. Ščiti tudi pred drugimi vremenskimi neprilikami, kot sta toča ali zmrzal. 

Hidroizolacija temeljev je zaščita spodnjega dela hiše, oziroma tistega dela, ki je vkopan v zemljo. Poskrbeti je potrebno tako za vertikalno kot horizontalno hidroizolacijo.

Kaj je horizontalna in kaj vertikalna hidroizolacija temeljev?

Pri horizontalni izolaciji le-to položimo vzporedno s tlemi na plast betona. S tem preprečimo, da bi v naš dom vdrla vlaga iz temeljev, torej da bi se hiša vlažila od spodaj navzgor. Takšna zaščita je potrebna predvsem na hišah in stavbah, ki nimajo kleti. 

Pri vertikalni izvedbi pa gre predvsem za zaščito tistih delov sten, ki so zakopani v zemljo. Na takšen način zaščitimo dom pred vdorom vlage, ki prihaja iz zemlje. Ker vertikalna hidroizolacija temeljev poskrbi tudi za zaščito stene pred meteornimi vodami, jo polagamo od temeljev in jo dvignemo do nekaj centimetrov nad terenom.

Hidroizolacija

Hidroizolacija ravne strehe je ključna

Poleg temeljev, je potrebno poskrbeti tudi za hidroizolacijo ravne strehe, terase in posebno izvedbo, ki se izvaja pri izdelavi zelene strehe. Prav ti dve površini sta navadno ravni in zato nagnjeni k nabiranju vode. Če se zaščita ne bo naredila pravilno, lahko tako pride do velikih težav. 

Ko govorimo o hidroizolaciji ravne strehe, moramo poskrbeti za več stopenj le-te. Tovrstno streho je najprej potrebno premazati z ibitolom. To je poseben premaz, s katerim zagotovimo ustrezen oprijem nadaljnje izolacije.

Sledi mu bitumenski trak, ki poskrbi za parno zaporo. Ta je potreben le, če se za to ni poskrbelo že na notranji strani strehe. Nato nanesemo 10 do 25 cm toplotne izolacije, kot na primer stiropor. Za konec pa poskrbimo za zaščito strehe še z dvema plastema bitumenskega traku.

Ker imajo terase podobne lastnosti kot ravne strehe, poteka tudi hidroizolacija terase na podoben način. Pri tem moramo biti dodatno pozorni le na to, da bo zaščita dovoljevala prehodnost terase.

Vodotesnost izolacij poleg natančne izvedbe zagotavlja poznavanje detajlov in pravil stroke. Naše znanje je široko, uporabljamo preizkušene materiale z garancijo.

izvedba ravne strehe 

Izvajamo:

-Klasične bitumenske hidroizolacije proti talni vlagi in talni vodi

-Preprufe R 300 (proizvod iz USA) izolacijo proti talni vodi

-Bituthene (USA) samolepilna bitumenska izolacija izjemne trdnosti

-Izolacije mokrih prostorov (kopalnice, WC,...) polyurethanska izolacija za direktno polaganje keramike  izvajamo na položen estrih

 

Povpraševanje