Ravna streha naj bo izdelana kakovostno in strokovno

Ravna streha je v večini primerov najbolj izpostavljeni del objekta, zato mora biti še posebej dobro pripravljena na izzive, ki jih prinašajo vremenski in drugi dejavniki, in to skozi desetletja uporabe. Za ravne strehe izvajalci, ponujajo različne izvedbe, ki pokrivajo potrebe v praktično vsaki situaciji in so prilagojene na vsa mogoča podnebja. Ravna streha na hiši se povsod po Sloveniji odlično obnese, prav tako tudi na prizidku, garaži in celo na večjem gospodarskem poslopju.

V vsakem primeru, pa je treba že v začetku poskrbeti za to, da je kritina izdelana kakovostno, natančno in strokovno. Pri gradnji je potrebno upoštevati vse predpisane standarde. Prav tako pri njeni gradnji ne gre varčevati, še posebej pa ne na račun kakovosti materialov. Kot smo že omenili, je ravna kritina precej bolj izpostavljena kot poševna, poleg tega pa je ključnega pomena za kakovostno bivanje v objektu.

Ravna streha na hiši

 

Morajo za ravne strehe izvajalci pokazati posebno usposobljenost?

Ravna streha na hiši ali drugem objektu predstavlja drugačen izziv kot poševna različica. V mnogih ozirih bi lahko trdili, da so za izdelavo dosti bolj zahtevne prve. Za ravne strehe izvajalci morajo biti zato pripravljeni na večji izziv, gradbena delo pa morajo biti izvedena učinkovito, varno, kakovostno in strokovno, saj se le na ta način preprečijo morebitne napake in posledično nevarnosti.

Izvajalci morajo imeti strokovno znanje za opravljanje takšnega dela, biti morajo izkušeni in dobro poznati materiale. Pri gradnji se namreč uporabljajo različne vrste hidroizolacij, izolacij, membran in drugih gradbenih elementov, ki se med seboj razlikujejo po svojih lastnostih. Strokovnjaki poznajo omejitve in prednosti posameznega materiala, da jih lahko pravilno uporabljajo.

Zakaj predstavljajo ravne strehe večji izziv? Predvsem zato, ker nimajo nekaterih lastnosti, ki jih imajo poševne kritine. Le-te s svojim nagibom same odpravijo različne težave – iz njih voda naravno odteka v žleb, odtok ali kar na tla, medtem ko morajo za ravne strehe izvajalci skrbno načrtovati odtočni sistem in upoštevati možnost nabiranja vode na ravni površini.

Še večji problem lahko predstavlja sneg. Prav tako ravna streha na hiši ali na poslovnem objektu terja nekaj več pozornosti pri načrtovanju izolacije, različni izzivi pa se izkažejo tudi pri detajlih izdelave.

Ravne strehe izvajalci

 

Dobra in slaba ravna streha na hiši ali podjetju

Ker izdelava strehe ni enostavno opravilo, se lahko kar hitro zgodi, da se izvajalci pri tem ne bodo izkazali. Še posebej če je glavni dejavnik pri odločitvi cena – roko na srce, na najcenejšega izvajalca se le težko zanesemo. Usposobljeni delavci, ki obvladajo različne gradbene tehnike, vedo kako pravilno pripraviti površino, pri tem veliko vlogo igrajo izolacije in odtočni sistemi.

Slaba ravna streha pušča, slabo tesni, izkažejo se pomanjkljivosti v izolaciji… Tem težavam se je preventivno mogoče izogniti tako, da pri izgradnji izvajalci niso izbrani le na podlagi cene. Usposobljeni mojstri, ki so kos svojemu delu, bodo zagotovili odlično kakovost končnega izdelka, poleg tega pa bodo za strokovno izdelavo tudi jamčili.

Pa še ena stvar odlikuje dobre mojstre; sposobni so prepoznati potencialne pomanjkljivosti in morebitne težave pri konstrukciji ter posledično, pravočasno ukrepati. Izkušeni strokovnjaki namreč zelo hitro vedo, če kritina pušča, če je prišlo do poškodb zaradi vremenskih vplivov ali mehanskih obremenitev.

Ravna streha na hiši ali na katerem koli drugem objektu, je dobra investicija, kar se izkaže na daljši rok, saj bo ta dolgo in dobro služila svojemu namenu. Zanesljivi izvajalec bo za svoje delo zagotovil garancijo, kar velja tudi za proizvajalce materialov. Dobra kritina bi morala brez težav zdržati več desetletij, seveda pa je priporočljivo, vsaj občasno, preveriti stanje in se prepričati, da ni potrebna sanacija ravne strehe.

Za ravne strehe izvajalci morajo biti usposobljeni in za opravljanje svoje dejavnosti posedovati ustrezne certifikate, oziroma licence. Ti dokazujejo njihovo usposobljenost, kar povečuje zaupanje strank vanje in njihovo delo.

Ravne strehe cena

Povpraševanje