Sanacija ravne strehe naj bo pravočasna in pravilna!

S sanacijo ravne strehe ne gre odlašati, saj se bodo morebitne težave samo še stopnjevale. Ker je izvedba ravnih streh zahtevno opravilo, izvajalci pa včasih niso dovolj izkušeni, se potreba po sanaciji prav lahko pokaže že v prvih letih po izdelavi, seveda pa je obnova ravne strehe potrebna v primeru poškodb in podobnih vplivov, ki ogrozijo učinkovitost strehe. Tako kot izdelava je tudi sanacija ravnih streh opravilo, ki ga je najbolje zaupati izkušenim in strokovno usposobljenim mojstrom, saj boste le tako lahko skozi dolga desetletja mirno spali pod zanesljivo streho!

 

Sanacija ravnih streh ceneSanacija ravnih streh

Dobra streha bo svoje delo uspešno opravljala več desetletij, a čeprav za ravne strehe izvajalci nudijo garancijo, je vseeno dobro biti pripravljen na obnovo. V mnogih primerih je sanacija ravne strehe le manjši poseg, saj se odpravlja le točno določene pomanjkljivosti. Morda se zgodi, da streha na nekem mestu pušča, ali pa da sistem za odvodnjavanje ni dovolj učinkovit – v takšnih in podobnih primerih s sanacijo ravnih streh ni posebnih težav. Ob slabi vodotesnosti ali izolaciji se pogosto obdela le kritina za ravne strehe, ne pa sama streha. Treba je na primer zakrpati luknje ali zamenjati določene elemente, ni pa treba posegati v samo strukturo. Če pa je ogrožena stabilnost oziroma nosilnost strehe, bo treba za popravilo izvesti konkretno sanacijo ravne strehe, odvisno seveda od primera.

 

Sanacija ravne strehe cenaSanacija ravne strehe mora biti pravočasna

Pravi čas za sanacijo ravne strehe je takoj, ko se pojavijo težave, pogosto pa tudi preventivno, če je možno zaznati potencialne probleme. Seveda pa se glede na pričakovano življenjsko dobo sanacija ravnih streh ne izvaja zelo pogosto. Nekatere izvedbe ravnih streh seveda zahtevajo nekaj več vzdrževanja, nekatere so bolj dovzetne za težave, medtem ko nekatere lahko pustimo več deset let, pa ne bo nikakršnih težav. Veliko je odvisno od tega, katera kritina za ravne strehe se uporablja oziroma kakšna je sestava strehe. Tu seveda ni veliko svobode pri izbiri, saj je izvedba strehe odvisna od funkcionalnih dejavnikov. Ob skrbnem načrtovanju se da predvideti morebitne ovire in v nekaterih primerih prilagoditi svoje odločitve, a kakšne drastične spremembe tu ne pridejo v poštev. Nekaj več svobode dopuščajo pri izdelavi ravne strehe izvajalci. Pri izbiri izvajalca imate popolno svobodo, da se odločite za mojstre, ki so na svojem področju strokovnjaki, s tem pa močno omejite možnosti, da bo že kmalu potrebna sanacija ravne strehe.

Povpraševanje